Nieuwe badinstallatie


zaterdag, 11 november, 2017
Kris en Bert

De procedure is opgestart om op de Zeedijk te Nieuwpoort een nieuwe badinstallatie te bouwen. Hiervoor maakt de stad gebruik van een architectuurwedstrijd. De studie zal minstens 1 jaar duren, pas daarna kan worden gestart aan de bouwwerkzaamheden zelf.  

Eerste schepen Kris Vandecasteele, tevens bevoegd voor alle stadsgebouwen: “De stad Nieuwpoort wenst verschillende dienstverleningen te bundelen op één locatie. De gekozen locatie is de plaats waar zich momenteel de badinstallatie bevindt.” 

Het nieuwe gebouw dient integraal toegankelijk te zijn en volgende ruimtes te voorzien : sanitair, EHBO-post, hoofdredderspost, hedendaagse cafetaria met beachterras, bergingen voor allerhande strandreddings- en ontspanningsmaterialen, zoals miradors, boten, de strandrolstoelen,… 

Ook verdwijnen de containers van Zon, Zee, Zorgeloos en de strandbibliotheek op de zeedijk. In het nieuwe gebouw worden hier aparte ruimtes voor voorzien. 

Eerste schepen Kris Vandecasteele: “We wensen een hedendaags en duurzaam gebouw met een mooie architectuur. Het zal een uitdaging voor de architect worden om alle eisen te verzoenen. Het zal alleszins veel overleg vragen met diverse partijen zoals toerisme Vlaanderen, de maritieme dienst der kust en de omwonenden.” 

Schepen van toerisme Bert Gunst : “Tijdens de vakanties organiseert de kinderboerderij natuur- en milieueducatie aan het strand. Om de kinderen op een degelijke manier te ontvangen, is een lokaal van noodzakelijk. Ook de natuurgidsen kunnen gebruik maken van dit lokaal. Het lokaal is bijgevolg multifunctioneel inzetbaar.” 

Schepen Bert Gunst: “Toen ik 5 jaar terug met burgemeester Crabbe sprak over de badinstallatie kwamen we snel tot de conclusie dat bij de vernieuwing ook moest gedacht worden aan een nieuwe uitbating op het strand. In de visie van beachbars in Nieuwpoort werden altijd maximum 3 beachbars besproken. Op dit moment Chagall Beach en Barza Beach.” “Een nieuw gebouw met verschillende functies op het strand komt iedereen ten goede”, motiveert toerisme Schepen Bert Gunst. 

De raming voor het nieuwe gebouw is 2.500.000 Euro geven beiden schepenen nog mee.  

Meer info :

Kris Vandecasteele 0498/929202

Bert Gunst 0498/929209